torek, 13. december 2016

Venček za na vhodna vrata - spontano ustvarjanje

Rada imam spontano ustvarjanje. Z mlajšim sva šla na sprehod do bližnjega gozda, kjer je po žledu še ostalo nekaj borovcev. Naš Bobi namreč obožuje lovljenje storžev in je to odličen način, če ga želimo na hitro malo zmatrati.


Med metanjem in brcanjem storžkov si je Č zaželel, da bi naredila venček iz storžev. Lahko sem rekla, samo jih bova rabila kar veliko. No, veliko se mu jih pa ni dalo ravno nabirati, zato mi je razložil, da on ne bi imel storžev vse naokoli, ampak samo malo na enem mestu. Pa da bi še kaj naravnega zraven dodala, ker bi rad naredil čim bolj naraven venček. Imel je srečo, saj sva šla na poti nazaj mimo šipkovega grma, ki ga nihče ni obral in sva vzela nekaj jagod.


Doma sem v zeloooo stari zalogi našla še en stiroporni venček, ki je bil najina osnova. Č ga je pobarval temno rjavo z akrilno barvo, v isto barvi, kot so storži. Od decebrskega ustvarjanja v šoli mu je ostal skoraj cel klopčič vrvice, ki sva ga ovila okoli spodnjega dela, kolikor sva je pač imela. To je šlo bolj počasi, a nisva obupala. Na zgornji del sem nato z belo akrilno barvo napisala "dobrodošli", saj je vztrajal, da pišem veliko lepše kot on. ;)

S silikonsko pištolo sva nato prilepila tri storže in šipek ter rdečo rafija vrvico, na katero sva obesila venček.

sedaj sva oba sila ponosna na najino kreacijo, to, kar pa je meni pri vsem tem najbolj všeč je, da je sprehod spodbudil ustvarjalnega duha in je tako spontano, z materialom, ki je bil že doma ali sva ga našla v naravi, nastalo nekaj nama tako simpatičnega. Pa še dokaj nevtralen je in ga bomo komot lahko obdržali tudi po koncu decembra.

Veliko veselja z decembrskim ustvarjanjem vam želim,

Maja

4 komentarji:

  1. Saj sta lahko ponosna, ker venček je zelo lep. Všeč mi je, da sta se odločila za takšno natur varianto.

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudovit venček in lepo popestri vhodna vrata ter pozdravi goste.

    OdgovoriIzbriši
  3. uauuu čudovito. Res sta se krasno spomnila in hura za gozd in naše hrčkanje, da ej bilo vse doma :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. O, kako lepo. Res sta bila pridna in ustvarjalna in spontana. Pa tak lep venček je nastal. Bravo!

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...