torek, 31. maj 2016

Ko bo velik, bo imel picerijo

Srečna jaz. Še malo, pa mi ne bo treba več kuhati. Sploh. Moj mlajši, sedaj osemletnik je že več kot leto dni zatrdno prepričan, da bo, ko odraste, imel picerijo, ki se bo imenovala Oljka.


Od kje je ideja prišla, ne vem, je pa strasten jedec, obožuje hrano in se ji vedno 100% posveti, zato imamo že od malega kar velike izzive, da ga držimo malo nazaj. Je pa v svojih načrtih že zelo konkreten, kar me marsikdaj preseneti, o kakšnih detajlih že razmišlja. Picerija bo imela na eni strani čudovit razgled  na naravo, da bodo gostje lahko še bolj uživali pri jedi. Poleg pic bo ponudil tudi njoke in pašto, tako da se nam obeta bolj italijanski tip restavracije. Pa jezike se bo mogel naučiti, da bo lahko komuniciral s tujimi gosti in matematiko …  Sam je tudi ugotovil, da vsega ne bo mogel postoriti sam in bo potreboval vsaj še koga in dve izmeni. Takoj je šel v akcijo in že novači sosedovega prijateljčka, če se mu bo pridružil. Ker imata oba rada glasbo in hodita v glasbeno šolo, bosta zvečer zabavala goste z nastopi v živo. Edina stvar, ki mu hodi narobe je, da bo moral še nekaj let počakati, da uresniči svoje sanje. :)

Da bo malo lažje počakal, da bo vsaj malce starejši, sva skupaj sešila predpasniček za njegovo picerijo. Sam si je izbral logotip, kos pice, ki sva ga dodala na predpasniček in sam je napisal napis. Tako, prvi korak do velikih sanj je narejen. Čez nekaj let pa vas povabim na kos slastne pice.

Želim vam čudovit dan in da bi sanjali velike sanje. Saj veste. Pravijo, da moraš poseči po luni, saj četudi ti ne uspe, boš pač pristal med zvedami.


Maja

9 komentarjev:

  1. Všeč mi je, ker je tvoj junior poln idej. Če jih bo uresničil, uspeh ne bo umanjkal. Picerija z glasbenimi večeri - noro dobro. Začetek s predpasnikom je obetaven. Zelo lep je!

    OdgovoriIzbriši
  2. Naj se mu sanje uresničijo, do takrat pa naj vas doma razvaja s svojo kuharijo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Je pa res zelo odločen in če ima že zdaj tako skristalizirane ideje, potem jim bo zagotovo sledil in negega dne bomo sedeli v njegovi restavraciji z razgledom v naravo in jedli dobro pašto. Zelo lepo sta to naredila.

    OdgovoriIzbriši
  4. Kako si pa to lepo napisala in ja naj se mu uresniči vsaj delček, na dobri poti je s tako krasnim predpasnikom!

    OdgovoriIzbriši
  5. Lepo je imeti sanje.Če močno verjameš, se celo uresničijo.♥

    OdgovoriIzbriši
  6. Zagotovo se mu bodo sanje uresničile. vse ima izdelano u nulo, cel poslovni plan, pri teh letih! Ni variante, da mu ne uspe. Super sta tole sešila.

    OdgovoriIzbriši
  7. Presdpasnik je čudovit,.... že komaj čakam, da pridemo na pico:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Pridemo na pizzo.. pa njoke in testenine.. ko bi si le odrasli znali tako živo predstavljati kot otroci :) Naj se mu uresničijo sanje, pa čeprav jih bo vmes kaj prilagodil :) za dekoracijo pizzerije se pa tudi ni bati ob tvoji pomoči.

    OdgovoriIzbriši
  9. Itak, da pridemo! Ti samo sporoči, kdaj in kam. Res res... Ker - kar je tako dodelano v tako mali glavi, bo gotovo našlo svoje mesto kasneje v življenju...
    Moram pa dodati, da sem čisto ganjena, ker ga tako podpiraš. Sanje so zeloooo pomembne... Včasih se niti ne zavedamo, kako zelo.
    Držimo pestke ;)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...